Tulossa

Kevät 2019

Tapaus Vapaus

Tauno Yliruusi

Ohjaus: Sini Sandman
Ensi-ilta: 1.3.2019

Valto haluaa takaisin vankilaan, koska siellä elämä on helppoa ja turvallista – eikä mistään saa niin hyviä pannukakkuja kuin vankilasta. Mutta mitä pontevammin Valto yrittää päästä vapaudesta muurin toiselle puolelle, sitä enemmän vastuuta hän saa harteilleen. Tittelien ja tilin kasvaessa vasta psykoanalyysi paljastaa lopulta Valton todelliset pyrkimykset…

Tapaus vapaus on Tauno Yliruusin käsikirjoittama komedia vapaudesta ja sen aiheuttamista neurooseista.

» Lisätietoa


Yhden miehen pää

Aslak Alakurtti

Ohjaus: Aslak Alakurtti
Ensi-ilta: huhtikuu 2019

Ohjaajan omaelämänkerrallinen monologi, joka on luonteeltaan ihmisen koko tunnekirjoa esittävä ja puhutteleva, henkilökohtainen, mutta helposti samaistuttava teos. Monologi käsittelee ihmisen kasvua henkilökohtaisten ongelmien ja kokemusten kautta. Vaikeuksista huolimatta tarinan ydin on puhdas rakkaus, sen löytäminen ja sitä kautta olemassaolevien ongelmien ja epäkohtien ymmärtäminen ja hyväksyminen, sekä näiden käytyä toteen syyttävän sormen alas laskeminen. Luvassa on itkua, naurua, vihaa, rakkautta ja kaikkea siltä väliltä.


Sekaannuksia

Shakespeare – Plautus – Lähde

Ohjaus: Petra Lähde
Ensi-ilta: 11.5.2019

Sekaannuksia on tutkielma William Shakespearen Erehdysten komediasta (Comedy of Errors) ja sen innoittajasta ja esikuvasta, T. Maccius Plautuksen näytelmästä Menaechmi (Kaksi Menaechmusta). Näytelmä tutkii ja tulkitsee näiden kahden käsikirjoituksen yhtäläisyyksiä ja erilaisuuksia, muodostaen niistä saumattoman kokonaisuuden, joka tuo näyttämölle herkullisia, harkittuja henkilöhahmoja kyllästettynä teatterin historialla.


Syksy 2019

Suurenmoista!

Peter Quilter

Ohjaus: Mikko Rantanen
Ensi-ilta: 25.10.2019

Suurenmoista (Glorious!) kertoo laulutaidottomasta amerikkalaisesta sopraanosta, Florence Foster Jenkinsistä (1868-1944), jonka esiintymispyrkimykset estettiin jo nuorena hänen isänsä toimesta. Myöhemmin rikastuttuuaan hän päätyi kuitenkin toteuttamaan unelmansa järjestäen konsertteja ja levyttäen lempiaarioitaan. Kuulijoilla ei ollut rohkeutta tai sydäntä sanoa, miten kammottavalta laulu kuulosti. Näytelmä on tarina vilpittömyydestä ja horjumattomasta luottamuksesta omiin kykyihin.