Tulossa

Kevät 2019

Tapaus Vapaus (Tauno Yliruusi)

Kevään pääproduktiona nähdään Sini Sandmanin ohjaama ja Tauno Yliruusin käsikirjoittama farssi Tapaus Vapaus.

Ulkopuolisuuden tunteita kokeva Valto on väsynyt elämään hyvinvointivaltion oravanpyörässä, ja haluaa vankilaan missä elämä on huoletonta ja säänneltyä. Mutta miten sinne pääsee? Tapaus Vapaus on Tauno Yliruusin käsikirjoittama 2-näytöksinen farssi vapaudesta ja sen aiheuttamista neurooseista.

Kokeellinen kevät

Lisäksi keväällä päästään jo perinteeksi muodostuneen Kokeellisen kevään pariin. Ohjelma tulee alustavan suunnitelman mukaan sisältämään jälleen kerran improvisaatiota, sekä jonkin näytelmän historian hämäristä. Kokeellisen kevään ohjaajina toimivat tuttuun tapaan Petra Lähde ja Jenna Lindfors.

Syksy 2019

Suurenmoista! (Peter Quilter)

Syksyn näytelmänä nähdään Peter Quilterin komedia Suurenmoista! (Glorious!). Näytelmän on kääntänyt Pentti Järvinen ja sen ohjaa Maneerille Mikko Rantanen.

Suurenmoista kertoo laulutaidottomasta amerikkalaisesta sopraanosta, Florence Foster Jenkinsistä (1868-1944), jonka esiintymispyrkimykset estettiin jo nuorena hänen isänsä toimesta. Myöhemmin rikastuttuuaan hän päätyi kuitenkin toteuttamaan unelmansa järjestäen konsertteja ja levyttäen lempiaarioitaan. Kuulijoilla ei ollut rohkeutta tai sydäntä sanoa, miten kammottavalta laulu kuulosti. Näytelmä on tarina vilpittömyydestä ja horjumattomasta luottamuksesta omiin kykyihin.