Lähes täydellinen hetki

Lähes täydellinen hetki

Sari Äikää-Torkkeli

Turkulainen Teatteriryhmä Maneeri vierailee Jo-Jo Teatterissa uudella kotimaisella kantaesityksellä Lähes täydellinen hetki.

Lähes täydellinen hetki kertoo lahjakkaan asianajajan, Johannes Kuopan (Raimo Laurila) tarinan elämän tähtihetkineen ja käännekohtineen. Esitys pureutuu perin inhimilliseen aiheeseen – suhteellisuudentajun vääristymiseen ja sen ikäviin seurauksiin. Näytelmän käsikirjoitus on saanut alkusysäyksensä todellisista tapahtumista, joskaan se ei kuvaa esikuvansa tapausta täysin autenttisesti, vaan on sekoitus tarua ja totta.

Impulsiivinen Johannes on perheen keskipiste, jota ihaillaan ja jonka odotetaan täyttävän suuria toiveita. Johannes itsekin kokee olevansa toista maata, enemmän kuin tavalliset pulliaiset. Päättäväisen määrätietoisesti hän rakentaa menestyksekkään elämän ja hankkii käteensä avaimet täydelliseen onneen. Mutta mitkä ovat menestyksen todelliset salaisuudet? Mitä tapahtuu, kun onnen hopeahileet varisevat kiiltokuvaperheen yltä? Mitä tunteet lopulta merkitsevät, kun ahdinko ohjaa valintoja? Mikä on älykkään Johanneksen selviytymisstrategia? Miten läheisen kuolema koskettaa? Milloin on liian myöhäistä? Mikä on lähes täydellinen hetki?

Näytelmä johdattaa katsojan suurten kysymysten äärelle. Lähes täydellinen hetki on kertomus siitä, miten menestys kääntyy menetykseksi, kun elämää ohjaakin henkilökohtainen laki ja oikean ja väärän raja hämärtyy. Inhimillisyyttä ja elämän merkityksen oivaltamista tutkiva aihe on innoittanut maneerilaiset toteuttamaan vaativaa nykydraamaa


Ensi-ilta 31.1.2003

Ensi-ilta klo 19 Jo-Jo teatterissa (Manilla, It. Rantakatu 64)

Liput: 9€ / 6€
Huom: Esitystä ei suositella lapsille


Työryhmä

Ohjaus ja käsikirjoitus: Sari Äikää-Torkkeli
Lavastus: Elena Turja
Valosuunnittelu: Antti Helminen
Musiikki: Tero-Petri Suovanen

Rooleissa

Raimo Laurila, Jarmo Gunn, Jenni Heikkilä, Siina Siltanen, Taru Visala, Panu Saarnivaara, Suvi Rautio, Mari Valli, Liisa Korpinen, Anneli Larkia ja Veli-Pekka Teponoja


Kuvia