Tulossa

Kokeellinen kevät 2020

Keväällä 2020 Teatteri Maneerissa nähdään kaksi työryhmälähtöistä pienproduktiota. Tiedot tarkentuvat kevään mittaa.


Ensimmäiset harjoitukset

Teatteri Maneerin Kokeellisen kevään ensimmäisenä produktiona nähdään näytelmä Ensimmäiset Harjoitukset.

Ensimmäiset harjoitukset on työryhmälähtöinen teos siitä, kuinka hyvin itseään kunnioittavan, vakavasti teatterin tekemiseen suhtautuvan harrastajateatterin pitkään odottama ja tarkasti ennakkoon roolitettu draamakomedia saa kokonaan uuden suunnan, kun sekä ohjaaja että käsikirjoituskin menevät useamman kerran vaihtoon jo ensimmäisten harjoitusten aikana.

Se on komediallinen vilahdus siitä, miten näytelmää tehdään ja millaisia jännitteitä näyttelijöiden välillä ensimmäisissä harjoituksissa voi olla; se tuo yleisölle kokonaisen draaman kaaren omaavan pienoisnäytelmän ilman väliaikaa.

Työryhmän ensimmäisessä tapaamisessa käsikirjoitusryhmälle annettiin alkukohtaus ja loppukohtaus – väliin jäävä osuus oli täytettävä hauskasti. Esityksen käsikirjoituksen on ideoinut Antti Laaksovirta, Heikki Kustila, Inna Alén ja Jussi Tanhuanpää. Käsikirjoituksen paperille saattamisesta on vastannut Inna Alén.

Mukaan valitut näyttelijät ovat luoneet roolihahmonsa siten, että jokainen hahmo sisältää jotakin sellaista mitä hahmon esittäjä on aina roolihahmoiltaan toivonut, mutta myös jotain, jota ei koskaan olisi halunnut lavalle tuoda.

Esityksen esityskuntoon saattamisesta ystävänpäiväksi vastaa Jussi Tanhuanpää.

Ensi-ilta: 14.2.2020 klo 19
Muut esitykset (klo 19): ke 19.2., la 22.2., ke 26.2., la 29.2., ke 4.3. ja la 7.3.

» Lue lisää ja varaa liput


Työnimi: Kohti

Ympäri käytiin ja ohi mentiin! Rappusissa tajusin, mitä hän sanoi kymmenen vuotta sitten. Puhutko seinille vai oletko seinä?

Keväällä 2020 Maneerissa tehdään työryhmälähtöinen tutkiva esitys ihmisten kohtaamisesta, sen puutteesta ja aitoon kohtaamiseen pyrkimisestä. Prosessissa tutkimme erilaisin luomisen tavoin, kuinka kohtaamattomuus ilmenee ja miten kohtaamattomuudesta löytyisi tie kohtaamiseen. Tuloksena on episodimainen kollaasi, moniääninen, työryhmän näköinen teatteriesitys – säkenöivä, pohtiva, humoristinen, koskettava.

Esityksen ohjaa Minna Tuomarmäki, ja työryhmän materiaalien pohjalta käsikirjoituksen kokoaa Petra Lähde. Musiikin tuo teokseen mukaan Lea Tommola, joka myös työstää visuaalista ilmettä yhdessä työryhmän kanssa.

Arvioitu ensi-ilta: toukokuun alussa 2020

Liput: 10€ / 8€
Lippuvaraus: avataan kevään aikana!