Tulossa


Sekaannuksia

Shakespeare – Plautus – Lähde

Ensi-ilta: 11.5.2019

Roomalainen näytelmäkirjailija Titus Maccius Plautus kirjoitti aikoinaan näytelmän nimeltään ”Menaechmi” (Kaksi Menaechmusta), joka kertoo syntymänsä jälkeen eroon joutuneista kaksosista. Keskenään samannimiset kaksoset päätyvät sattumusten kautta samaan kaupunkiin, jossa heidän nimensä ja yhtenevä ulkonäkönsä aiheuttavat arvatenkin erilaisia sekaannuksia. 1500-luvun lopulla suurkuuluisuus William Shakespeare teki tästä kyseisestä näytelmästä oman versionsa, joka tunnetaan nykyään nimellä ”Erehdysten komedia” (Comedy of Errors).

Nyt Teatteri Maneerin Kokeellisessa keväässä nähdään uusi versio näistä näytelmistä! Petra Lähteen ohjaama ”Sekaannuksia” on näiden kahden käsikirjoituksen eroavaisuuksien ja yhtäläisyyksien inspiroimana syntynyt teos, joka johdattaa katsojan ennennäkemättömään menneeseen. Näytelmä muodostaa näiden kahden vanhan juonen pohjalta uuden teoksen, lainaten ja lisäten, omaa ääntään käyttäen.

Kuusihenkinen näyttelijäkaarti tulkitsee ilakoiden meheviä hahmoja, jotka ovat kulkeneet käsikirjoituksissa ja estradeilla vuosisatoja päätyäkseen tänä keväänä Maneerin näyttämölle. Tarina kerrotaan niin kuin se on ollut, tai niin kuin se on nyt – luvassa on sekoitus kiusallisia tilanteita, hulluutta, huumoria (vanhaa & uutta) ja ennen kaikkea lukuisia Sekaannuksia!

Ohjaus: Petra Lähde
Rooleissa: Ikaros Ainasoja, Teropetteri Salminen, Jenna Lindfors, Emilia Räsänen, Taina Malmikare ja Ana Rantala

» Lue lisää

Sekaannuksia, juliste

Suurenmoista!

Peter Quilter

Ensi-ilta: 25.10.2019

Ohjaus: Mikko Rantanen

Suurenmoista (Glorious!) kertoo laulutaidottomasta amerikkalaisesta sopraanosta, Florence Foster Jenkinsistä (1868-1944), jonka esiintymispyrkimykset estettiin jo nuorena hänen isänsä toimesta. Myöhemmin rikastuttuuaan hän päätyi kuitenkin toteuttamaan unelmansa järjestäen konsertteja ja levyttäen lempiaarioitaan. Kenelläkään ei ollut sydäntä sanoa miten kammottavalta laulu kuulosti, mutta esityksiin liittyi jotain muuta – sydämellistä vilpittömyyttä ja horjumatonta luottamusta omiin kykyihin.