Tulossa

Tulossa syksyllä 2020

Supernaiivi

Erlend Loe

Näytelmä kertoo nuoresta miehestä, jolla on kaksi ystävää – yksi hyvä ja yksi huono. Lisäksi hänellä on veli, vanhemmat ja opiskelupaikka yliopistossa. 25-vuotissyntymäpäivänään, aivan äkkiarvaamatta ja ilman mitään erityistä syytä, hän löytää itsensä keskeltä henkilökohtaista kriisiä. Mikään ei tunnu miltään. Jonkin on siis muututtuva.

Tehtävä: löytää jonkinlainen tarkoitus niin omalle elämälle kuin koko maailmalle. Työmetodeina: mm. listojen laatiminen, pallonheittely ja Brion Hakka-lelun hakkaaminen. Mentoreina: itse Einstein ja naapurin 6-vuotias eskarilainen, Börre. Aikaa projektille: yksi kuukausi.

Supernaiivi on hyvänmielen komedia elämän tarkoituksesta ja ajan suhteellisuudesta. Näytelmä perustuu norjalaisen Erlend Loen vuonna 1996 julkaistuun samannimiseen bestseller-romaaniin ja sen on dramatisoinut Tiina Lymi. Teatteri Maneerille esityksen ohjaa Emmi Louhivuori.

Rooleissa: Ikaros Ainasoja, Kristiina Lahdenvesi, Panu Saarnivaara, Jukka Tamminen, Emilia Räsänen, Petra Lähde, Ana Rantala ja Ismo Reunamo

Lisää tietoa lähiaikoina!


Tulossa keväällä 2021

Työnimi: Kohti

Ympäri käytiin ja ohi mentiin! Rappusissa tajusin, mitä hän sanoi kymmenen vuotta sitten. Puhutko seinille vai oletko seinä?

Keväällä 2021 Maneerissa nähdään työryhmälähtöinen tutkiva esitys ihmisten kohtaamisesta, sen puutteesta ja aitoon kohtaamiseen pyrkimisestä. Prosessissa tutkimme erilaisin luomisen tavoin, kuinka kohtaamattomuus ilmenee ja miten kohtaamattomuudesta löytyisi tie kohtaamiseen. Tuloksena on episodimainen kollaasi, moniääninen, työryhmän näköinen teatteriesitys – säkenöivä, pohtiva, humoristinen, koskettava.

Esityksen ohjaa Minna Tuomarmäki, ja työryhmän materiaalien pohjalta käsikirjoituksen kokoaa Petra Lähde. Musiikin tuo teokseen mukaan Lea Tommola, joka myös työstää visuaalista ilmettä yhdessä työryhmän kanssa.

Kohti oli alkujaan suunniteltu keväälle 2020, mutta jouduimme keskeyttämään näytelmän harjoitukset pandemian vuoksi ja siirtämään esitysajankohdan keväälle 2021.