Tulossa

Yhden miehen pää

Aslak Alakurtti

Ensi-ilta: 18.4.2019

Ohjaajan omaelämänkerrallinen monologi, joka on luonteeltaan ihmisen koko tunnekirjoa esittävä ja puhutteleva, henkilökohtainen, mutta helposti samaistuttava teos. Monologi käsittelee ihmisen kasvua henkilökohtaisten ongelmien ja kokemusten kautta. Vaikeuksista huolimatta tarinan ydin on puhdas rakkaus, sen löytäminen ja sitä kautta olemassaolevien ongelmien ja epäkohtien ymmärtäminen ja hyväksyminen, sekä näiden käytyä toteen syyttävän sormen alas laskeminen.Luvassa on itkua, naurua, vihaa, rakkautta ja kaikkea siltä väliltä.

Ohjaus ja lavaesiintyminen: Aslak Alakurtti

» Lue lisää

Aslak Alakurtin monologi

Sekaannuksia

Shakespeare – Plautus – Lähde

Ensi-ilta: 11.5.2019

Sekaannuksia on tutkielma William Shakespearen Erehdysten komediasta (Comedy of Errors) ja sen innoittajasta ja esikuvasta, T. Maccius Plautuksen näytelmästä Menaechmi (Kaksi Menaechmusta). Näytelmä tutkii ja tulkitsee näiden kahden käsikirjoituksen yhtäläisyyksiä ja erilaisuuksia, muodostaen niistä saumattoman kokonaisuuden, joka tuo näyttämölle herkullisia, harkittuja henkilöhahmoja kyllästettynä teatterin historialla.

Ohjaus: Petra Lähde
Rooleissa: Ikaros Ainasoja, Teropetteri Salminen, Jenna Lindfors, Emilia Räsänen, Taina Malmikare ja Ana Rantala

» Lue lisää

Sekaannuksia, juliste

Suurenmoista!

Peter Quilter

Ensi-ilta: 25.10.2019

Ohjaus: Mikko Rantanen

Suurenmoista (Glorious!) kertoo laulutaidottomasta amerikkalaisesta sopraanosta, Florence Foster Jenkinsistä (1868-1944), jonka esiintymispyrkimykset estettiin jo nuorena hänen isänsä toimesta. Myöhemmin rikastuttuuaan hän päätyi kuitenkin toteuttamaan unelmansa järjestäen konsertteja ja levyttäen lempiaarioitaan. Kenelläkään ei ollut sydäntä sanoa miten kammottavalta laulu kuulosti, mutta esityksiin liittyi jotain muuta – sydämellistä vilpittömyyttä ja horjumatonta luottamusta omiin kykyihin.