Leikin loppu

Leikin loppu

Samuel Beckett

Teatteriryhmä Maneeri tarjoaa pelätyn vuosituhannen vaihteen jälkeen matkan tuhottuun maailmaan. Viimeiset ihmiset elävät tyhjää elämäänsä neljän seinän sisällä toistensa varassa. Ympärillä ei ole muuta elämää, ei luontoa, kello näyttää alati nollaa. Lopunajan maailmassa elämä on absurdia leikkiä, jossa ikävän, vihan ja kaipauksen tunteet purkautuvat tietoisena julmuutena, välillä jopa koomisin piirtein.

Samuel Beckettin absurdi näytelmä Leikin loppu kuvaa neljän vielä elossa olevan ihmisen arkipäivää maailmassa, josta kaikki on lopussa. Pysähtynyt aika on ainoa seuralainen. Tarinan päähenkilöt, pyörätuoliin sidottu, sokea Hamm ja hänen hidasälyinen ottopoikansa Clov huvittava itseään ja kiusaavat toisiaan epärealistisilla mielikuvilla vallastaan toisiinsa ja toisaalta riippumattomuudesta. Pelko lopullisesta yksinjäämisestä elää läsnä, mutta sen myöntäminen loppuleikin käydessä toteen tekee liian kipeää.

Teatteriryhmä Maneerin toteutus absurdista draamasta etsii inhimillisyyttä ja monenkirjavia tunteita. Hammin ja Clovn tarina koskettaa ja herättää sääliä, mutta tarjoaa myös komiikkaa tarinan henkilöiden rakentaessa järjettömiä pilvilinnoja mahdollisuuksistaan kurjuuden keskellä.


Ensi-ilta 21.1.2000 kello 19

Ensi-ilta esitetään TVO:lla.

Muut esitykset:
TVO (klo 19): 26.1., 30.1., 2.2. ja 6.2
Brinkkala (klo 19): 9.2., 10.2., 11.2., 12.2. ja 13.2.

Liput: 50,-/30,- mk


Työryhmä

Ohjaus: Sari Äikää-Torkkeli
Musiikki: Raimo Laurila
Puvustus: Työryhmä

Rooleissa

Hamm – Elise Erämaa
Clov – Raimo Laurila
Nagg – Marko Pollari
Nell – Liisa Korpinen


Kuvia